Animatorcursus

DSC_2836
Een hele week lang word je ondergedompeld in een wereld van kunst, spel en creativiteit. We spelen, we denken, we proberen, we creëren, en we maken vooral veel plezier! Tijdens deze week leren jij en je nieuwe vrienden hoe je zelf een spel begeleidt en hoe je met een groep kinderen kunstig aan de slag kan. Je ontdekt hoe je babbelt met kinderen en hoe je omgaat met moeilijkere situaties. Kortom, na de cursus weet je alles wat je moet weten om je als begeleider rot te amuseren bij een jeugdbeweging zoals BAZART, op het speelplein of op kamp. Vervolgens doe je een stage van 60 uur, waarna je je attest “Animator in het Jeugdwerk” ontvangt.

VOOR WIE?
Om deel te nemen aan de cursus moet je minstens 15 jaar zijn op het moment dat de cursus start.

WAAR & WANNEER?
In 2018 zal er enkel een cursus doorgaan in de paasvakantie. Om je attest te kunnen behalen is het belangrijk dat je de volledige periode van 6 dagen (50 vormingsuren) aanwezig bent.


De cursus in de paasvakantie 2018 vindt plaats van 1 april om 10h tot 6 april om 16h. De cursus gaat door in verblijfscentrum De Waterman: Werkhuizenstraat 3 te Brussel.

In de herfstvakantie van 2018 zal er dit keer geen cursus plaatsvinden.

STAGE & ATTEST

Na het volgen van de cursus dien je 50 uur stage te doen in het jeugdwerk om je attest “Animator in het Jeugdwerk” te behalen. Je stage kan je doen bij BAZART (een overzicht van de verschillende steden waar je stage kan doen vind je hier), maar ook bij andere jeugdverenigingen of organisaties. Na je stage wordt je uitgenodigd op een van de terugkomdagen die door BAZART georganiseerd worden. Hier wordt er gebabbeld over je stage-ervaring, en worden er tips en tricks gedeeld met elkaar. Na deze terugkomdag kom je in aanmerking voor een attest! Het attest wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en is dan ook overal geldig. Meer info over je stage en de terugkomdag krijg je tijdens de cursus.

PRIJS
Voor het inschrijvingsgeld kan je kiezen tussen het minimumbedrag van 180 euro of het streefbedrag van 220 euro. Met de minimumprijs betaal je het bedrag dat er nodig is voor accommodatie en eten. Je kan kiezen om een hoger bedrag te betalen, daarmee geef je BAZART iets meer financiële ademruimte.

Bazart-30Tijdens de cursus krijg je een bewijs van deelname waarmee je in de meeste gemeentes een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgt. Op deze kaart (gemaakt door VDS) kan je een overzicht zien van de terugbetalingen. Contacteer je gemeente voor meer info.

Is het minimumbedrag voor jou moeilijk te betalen? Contacteer ons even, dan zoeken we samen een oplossing.

INSCHRIJVEN
Schrijf hier in voor de animatorcursus in de Paasvakantie 2018!

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met de betalingsinfo, en enkele weken voor de cursus sturen we je een mail met verdere praktische info.

Met al je verdere vragen kan je terecht bij bazart@mooss.org of 016/65 94 65!

13653225_1413902878626775_6036253569906971684_o