Hoofdanimatorcursus

13686722_819703814833085_188960883176532060_nSta je al een paar jaar als leiding in het jeugdwerk en heb je nood aan een nieuwe dosis uitdaging en inspiratie? Kom dan mee op onze hoofdanimatorcursus! Als hoofdanimator sta je vaak samen met beginnende leiding voor de groep. Tijdens deze cursus leer je dan ook veel bij over het ondersteunen van en feedback geven aan andere begeleiders. Hoe leid je een voorbereidingsproces, hoe zorg je dat iedereen in een team inbreng kan hebben en zich goed voelt,… Daarnaast hebben we het over omgaan met uitdagende situaties en moeilijk gedrag bij kinderen. En we hebben het over samenwerken met externe partners (inclusieve projecten opstarten, een samenwerking met een andere organisatie/de stad, een museumbezoek,..). En uiteraard gaan we ook BAZART-activiteiten maken, maar dan next level: door er nòg meer kunst en stad bij te betrekken! 

VOOR WIE?
Om deel te nemen aan de cursus moet je minstens 16 jaar zijn op het moment dat de cursus start en voldoen aan een van de volgende voorwaarden:
– een attest “Animator in het Jeugdwerk” hebben 

– minstens 100 uur ervaring in het jeugdwerk kunnen aantonen

DSC_2837WAAR & WANNEER?
Onze allereerste hoofdanimatorcursus zal doorgaan in de eerste week van de paasvakantie. Om je attest te kunnen behalen is het belangrijk dat je de volledige periode van 6 dagen (50 vormingsuren) aanwezig bent.

De cursus in de paasvakantie 2018 vindt plaats van 1 april om 10h tot 6 april om 16h. De cursus gaat door in verblijfscentrum De Waterman: Werkhuizenstraat 3 te Brussel.

STAGE & ATTEST
Na het volgen van de cursus dien je 50 uur stage te doen in het jeugdwerk om je attest “Hoofdanimator in het Jeugdwerk” te behalen. Je stage kan je doen bij BAZART (een overzicht van de verschillende steden waar je stage kan doen vind je hier), maar ook bij andere jeugdverenigingen of organisaties. Na je stage wordt je uitgenodigd op een van de terugkomdagen die door BAZART georganiseerd worden. Hier wordt er gebabbeld over je stage-ervaring, en worden er tips en tricks gedeeld met elkaar. Na deze terugkomdag kom je in aanmerking voor een attest! Het attest wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en is dan ook overal geldig. Meer info over je stage en de terugkomdag krijg je tijdens de cursus.

PRIJS
Voor het inschrijvingsgeld kan je kiezen DSC_2865tussen het minimumbedrag van 180 euro of het streefbedrag van 220 euro. Met de minimumprijs betaal je het bedrag dat er nodig is voor accommodatie en eten. Je kan kiezen om een hoger bedrag te betalen, daarmee geef je BAZART iets meer financiële ademruimte.

Tijdens de cursus krijg je een bewijs van deelname waarmee je in de meeste gemeentes een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgt. Op deze kaart (gemaakt door VDS) kan je een overzicht zien van de terugbetalingen. Contacteer je gemeente voor meer info.

Is het minimumbedrag voor jou moeilijk te betalen? Contacteer ons even, dan zoeken we samen een oplossing.

INSCHRIJVEN
Schrijf hier in 
voor de hoofdanimatorcursus in de paasvakantie 2018!

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met de betalingsinfo, en enkele weken voor de cursus sturen we je een mail met verdere praktische info.

Met al je verdere vragen kan je terecht bij bazart@mooss.org of 016/65 94 65!

13692849_1440346972648532_7406553955557794823_o