phone +32 (0)16 65 94 65

Animatorcursus

Zin om te spelen met kunst?

Goesting om groepen kinderen te begeleiden in een jeugdbeweging, op kamp of op het speelplein? Kom dan mee op de Bazart Animatorcursus!

Een hele week lang word je ondergedompeld in een wereld van kunst, spel en creativiteit. We spelen, we denken, we proberen, we creëren, en we maken vooral veel plezier! Tijdens deze week leren jij en al je nieuwe vrienden hoe je zelf een spel begeleidt en hoe je met een groep kinderen kunstig aan de slag kan. Je ontdekt hoe je babbelt met kinderen en hoe je omgaat met moeilijkere situaties. Kortom, na de cursus weet je alles wat je moet weten om je als begeleider rot te amuseren bij een jeugdbeweging zoals Bazart, op het speelplein of op kamp.

Vervolgens doe je een stage van 50 uur, waarna je je attest “Animator in het Jeugdwerk” ontvangt.


Voor wie?

Om deel te nemen aan de cursus moet je minstens 15 jaar zijn. 

Waar en wanneer?

  • Zondag 7 april t.e.m. vrijdag 12 april 2024 (paasvakantie)

Deze gaan door in de Jes Sleep Inn in Brussel. Om je attest te kunnen behalen is het belangrijk dat je de volledige periode van 6 dagen (50 vormingsuren) aanwezig bent. Dit betekent vanaf 10u de eerste dag tot 16u op de laatste dag. Maar geen zorgen, die 50 uren vliegen zo voorbij!

Prijs

We hanteren drie prijscategorieën, in lijn met de bedragen die we hanteren voor onze jaarwerking:

  • Kansentarief: 44 euro 
  • Minimumbedrag: 220 euro 
  • Streefbedrag: 240 euro

Met de minimumprijs betaal je het bedrag dat er nodig is voor accommodatie en eten. Je kan kiezen om een hoger bedrag te betalen, daarmee geef je Bazart iets meer financiële ademruimte. Tijdens de cursus krijg je een bewijs van deelname waarmee je in de meeste gemeentes een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgt. Op deze kaart (door VDS) kan je een overzicht zien van de terugbetalingen. Contacteer je gemeente voor meer info.

Is het minimumbedrag voor jou moeilijk te betalen? Contacteer ons even, dan zoeken we samen een oplossing. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen mee op cursus kan. 

Inschrijven


Stage en attest

Na het volgen van de cursus dien je 50 uur stage te doen in het jeugdwerk om je attest “Animator in het Jeugdwerk” te behalen. Je stage kan je doen bij Bazart, maar ook bij andere jeugdverenigingen of organisaties. Het attest wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en is dan ook overal geldig (én een meerwaarde voor je CV). Meer info over je stage krijg je tijdens de cursus.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x