phone +32 (0)16 65 94 65

Animatorcursus

Zin om te spelen met kunst?

Goesting om groepen kinderen te begeleiden in een jeugdbeweging, op kamp of op het speelplein?
Kom dan mee op de BAZART Animatorcursus!

Een hele week lang word je ondergedompeld in een wereld van kunst, spel en creativiteit. We spelen, we denken, we proberen, we creëren, en we maken vooral veel plezier! Tijdens deze week leren jij en al je nieuwe vrienden hoe je zelf een spel begeleidt en hoe je met een groep kinderen kunstig aan de slag kan. Je ontdekt hoe je babbelt met kinderen en hoe je omgaat met moeilijkere situaties. Kortom, na de cursus weet je alles wat je moet weten om je als begeleider rot te amuseren bij een jeugdbeweging zoals BAZART, op het speelplein of op kamp.

Vervolgens doe je een stage van 50 uur, waarna je je attest “Animator in het Jeugdwerk” ontvangt.

VOOR WIE?

Om deel te nemen aan de cursus moet je minstens 15 jaar zijn.

WAAR & WANNEER?

Onze volgende animatorcursussen vinden plaats in de zomer en herfstvakantie: van dinsdag 24 augustus tot zondag 29 augustus 2021 en van zondag 31 oktober tot vrijdag 5 november 2021. Deze gaan door in de Jes Sleep Inn in Brussel. Om je attest te kunnen behalen is het belangrijk dat je de volledige periode van 6 dagen (50 vormingsuren) aanwezig bent. Dit betekent vanaf 10u de eerste dag tot 16u op de laatste dag. 

STAGE & ATTEST

Na het volgen van de cursus dien je 50 uur stage te doen in het jeugdwerk om je attest “Animator in het Jeugdwerk” te behalen. Je stage kan je doen bij BAZART, maar ook bij andere jeugdverenigingen of organisaties. Het attest wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en is dan ook overal geldig. Meer info over je stage krijg je tijdens de cursus.

PRIJS

Voor het inschrijvingsgeld kan je kiezen tussen het minimumbedrag van 180 euro of het streefbedrag van 220 euro. Met de minimumprijs betaal je het bedrag dat er nodig is voor accommodatie en eten. Je kan kiezen om een hoger bedrag te betalen, daarmee geef je BAZART iets meer financiële ademruimte.

Tijdens de cursus krijg je een bewijs van deelname waarmee je in de meeste gemeentes een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgt. Op  deze kaart (gemaakt door VDS) kan je een overzicht zien van de terugbetalingen. Contacteer je gemeente voor meer info.

Is het minimumbedrag voor jou moeilijk te betalen? Contacteer ons even, dan zoeken we samen een oplossing.

INSCHRIJVEN

Inschrijven en betalen doe je via Kwandoo, ons online platform. Om Kwandoo te gebruiken moet je eerst een account aanmaken op deze pagina. Als je ouder bent dan 18 jaar kan je zelf een account aanmaken en inschrijven, onder de 18 heb je een ouder nodig die een account aanmaakt en jou als kind toevoegt en inschrijft. 

Je kan je hier inschrijven voor een animatorcursus in 2021.

Je ziet meteen zelf in je account of de inschrijving gelukt is. Je kan ook inschrijven en de betaling nog uitstellen door weg te klikken uit het betalingsvenster. Wij contacteren je dan nadien voor de betaling. Enkele weken voor de cursus sturen we je een mail met verdere praktische info.

Heb je vragen over de inschrijving/betaling of lukt er iets niet in Kwandoo? Met al je verdere vragen kan je terecht bij info@bazart.org of 016/65 94 65!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x