Animatorcursus

Zin om te spelen met kunst?

Goesting om groepen kinderen te begeleiden in een jeugdbeweging, op kamp of op het speelplein?
Kom dan mee op de BAZART Animatorcursus!

Een hele week lang word je ondergedompeld in een wereld van kunst, spel en creativiteit. We spelen, we denken, we proberen, we creëren, en we maken vooral veel plezier! Tijdens deze week leren jij en al je nieuwe vrienden hoe je zelf een spel begeleidt en hoe je met een groep kinderen kunstig aan de slag kan. Je ontdekt hoe je babbelt met kinderen en hoe je omgaat met moeilijkere situaties. Kortom, na de cursus weet je alles wat je moet weten om je als begeleider rot te amuseren bij een jeugdbeweging zoals BAZART, op het speelplein of op kamp.

Vervolgens doe je een stage van 60 uur, waarna je je attest “Animator in het Jeugdwerk” ontvangt.


VOOR WIE?

Om deel te nemen aan de cursus moet je minstens 16 jaar zijn of worden in het jaar waarin de cursus plaatsvindt.

WAAR & WANNEER?

Er vindt een cursus plaats in de paasvakantie van zondag 14 april tot vrijdag 19 april 2019. Om je attest te kunnen behalen is het belangrijk dat je de volledige periode van 6 dagen (50 vormingsuren) aanwezig bent.

Locatie is Jes Sleep Inn, gelegen in een oud industrieel pand tussen het historisch centrum van Brussel en Tour en Taxis. De instructeurs halen iedereen die wil op de startdag van de cursus op aan het station van Brussel-Centraal

STAGE & ATTEST

Na het volgen van de cursus dien je 60 uur stage te doen in het jeugdwerk om je attest “Animator in het Jeugdwerk” te behalen. Je stage kan je doen bij BAZART, maar ook bij andere jeugdverenigingen of organisaties. Na je stage wordt je uitgenodigd op een van de terugkomdagen die door BAZART georganiseerd worden. Hier wordt er gebabbeld over je stage-ervaring, en worden er tips en tricks gedeeld met elkaar. Na deze terugkomdag kom je in aanmerking voor een attest! Het attest wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en is dan ook overal geldig. Meer info over je stage en de terugkomdag krijg je tijdens de cursus.

PRIJS

Voor het inschrijvingsgeld kan je kiezen tussen het minimumbedrag van 180 euro of het streefbedrag van 220 euro. Met de minimumprijs betaal je het bedrag dat er nodig is voor accommodatie en eten. Je kan kiezen om een hoger bedrag te betalen, daarmee geef je BAZART iets meer financiële ademruimte.

Tijdens de cursus krijg je een bewijs van deelname waarmee je in de meeste gemeentes een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgt. Op deze kaart (gemaakt door VDS) kan je een overzicht zien van de terugbetalingen. Contacteer je gemeente voor meer info.

Is het minimumbedrag voor jou moeilijk te betalen? Contacteer ons even, dan zoeken we samen een oplossing.

INSCHRIJVEN

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met de betalingsinfo, en enkele weken voor de cursus sturen we je een mail met verdere praktische info.

Met al je verdere vragen kan je terecht bij bazart@mooss.org of 016/65 94 65!

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontdek BAZART