phone +32 (0)16 65 94 65

Instructeurcursus

Word instructeur bij Bazart!

Heb je al wat ervaring in het jeugdwerk en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Kom dan mee op onze instructeurcursus!

Tijdens de instructeurcursus word je helemaal klaargestoomd om zelf cursussen en vormingen te geven. Zoals altijd gaat dat bij Bazart hand in hand met kunst, spel en creativiteit. Tijdens de cursus leer je hoe je een vorming opbouwt, een creatief proces begeleidt, welke actieve werkvormen er bestaan, en nog veel meer. Je staat ook stil bij je eigen competenties, en de manier waarop jij voor de groep staat.

Bazart vertrekt voor deze cursus vanuit de methodische achtergrond die werd uitgewerkt door koepelorganisatie Bamm! (het vroegere Mooss). Je leert dus heel wat bij over leertheorieën, participatie, inclusie en diversifiëren. Met deze theoretische achtergronden gaan we op een speelse, kunstzinnige manier aan de slag!

Na de cursus doe je een stage van 50 uur, waarna je je attest “Instructeur in het Jeugdwerk” ontvangt.


VOOR WIE?

Om deel te nemen aan de cursus moet je minstens 19 jaar zijn en een animatorattest hebben, of 100 uur ervaring in het jeugdwerk. 

WAAR & WANNEER?

  • Zondag 8 september t.e.m. vrijdag 13 september 2024

Deze gaat door in de Jes Sleep Inn in Brussel. Om je attest te kunnen behalen is het belangrijk dat je de volledige periode van 6 dagen (50 vormingsuren) aanwezig bent. Dit betekent vanaf 10u op de eerste dag tot 16u op de laatste dag.

STAGE & ATTEST

Na het volgen van de cursus dien je 50 uur stage te doen in het jeugdwerk om je attest “Instructeur in het Jeugdwerk” te behalen. Je stage kan je doen bij Bazart, maar ook bij andere jeugdverenigingen of organisaties. Het attest wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en is dan ook overal geldig. Meer info over je stage krijg je tijdens de cursus.

PRIJS

Voor het inschrijvingsgeld kan je kiezen tussen het minimumbedrag van 220 euro of het streefbedrag van 240 euro. Met de minimumprijs betaal je het bedrag dat er nodig is voor accommodatie en eten. Je kan kiezen om een hoger bedrag te betalen, daarmee geef je Bazart iets meer financiële ademruimte.

Tijdens de cursus krijg je een bewijs van deelname waarmee je in de meeste gemeentes een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgt. Op deze kaart (gemaakt door VDS) kan je een overzicht zien van de terugbetalingen. Contacteer je gemeente voor meer info.

Is het minimumbedrag voor jou moeilijk te betalen? Contacteer ons even, dan zoeken we samen een oplossing.


INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via de knop hierboven. Die brengt je naar ons inschrijsysteem waar je enkele gegevens achterlaat om je inschrijving te vervolledigen. Enkele weken voor de cursus sturen we je een mail met verdere praktische info.

Heb je vragen over de inschrijving/betaling of lukt er iets niet? Met al je verdere vragen kan je terecht bij info@bazart.org of 016/65 94 65!


Foto door Brecht Vermeesch

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x