De herfst van BAZART

De herfst van BAZART

Naast onze jaarwerking, organiseert BAZART in de week na de herfstvakantie ook 'De herfst van BAZART'. Doordat de herfstvakantie verlengd wordt met 1 week, helpt BAZART in enkele steden de ouders door opvang te voorzien.

 Onze begeleiders dompelen je onder in laagdrempelige en speelse activiteiten rond kunst  en cultuur. 

De activiteiten gaan door tussen 9u30 en 16u. Opvang is er voorzien vanaf 8u30 en tot 17u. Boterhammenkunst, dansen met stoepkrijt, muziek componeren bij stomme film tijdens 'De herfst van BAZART' kan het allemaal!


FAQ

Waar en wanneer gaat 'De herfst van BAZART' door?

BRUSSELvan 12 & 13 november

De begeleiders van BAZART Brussel staan 12 en 13 november klaar om kinderen op te vangen!
In Basisschool De Kleurdoos worden de leukste activiteiten gespeeld.

Nog niet ingeschreven? Rep je dan snel naar de inschrijvingslink!


Schrijf je hier in voor de speeldagen in Brussel.


GENTvan 9 & 10 november

De eerste twee dagen van de verlengde herfstvakantie spelen we in Gent met alles wat kunst is.
De begeleiders verwelkomen jullie in het vaste stekje in Gent.

Wees snel, want we houden het klein en fijn. Er is maar plaats voor 15 kinderen.

Schrijf je hier in voor de speeldagen in Gent.


KORTRIJKvan 9 - 10 november en 12 - 13 november

De begeleiders van Kortrijk kunnen niet wachten om terug te kunnen spelen in hun vaste stekje, Groeningenheem. Een week lang gaan we spelen, zoeken, rennen, bedenken, springen, bouwen, dansen, fantaseren, luisteren, breken, zingen,… met alles wat kunst is in Kortrijk!

Wees snel, want ook in Kortrijk is er maar plaats voor 25 kinderen.

Schrijf je hier in voor de speelweek in Kortrijk.


TURNHOUTvan 9 & 10 november

Ook in Turnhout geven de begeleiders het beste van zichzelf tijdens hun extra 2 speeldagen!
Voor de gelegenheid spelen ze in de lokalen van Zeescouts Toxandria (Slachthuisstraat 15C, Turnhout).


Schrijf je hier snel in!

Inschrijven

De inschrijvingen verlopen via Kwandoo.

Het enige dat u moet doen om Kwandoo te kunnen gebruiken, is u registreren in de webzone van Kwandoo. Dat kan u doen door op te klikken, en enkele stappen te doorlopen. Indien nodig, vindt u hier meer uitleg bij de hele inschrijvingsprocedure.

Wanneer u een account hebt aangemaakt, kan u uw kind(eren) inschrijven voor de speelweek. Let wel op dat u de juiste kiest: omdat er verschillende afdelingen 'De herfst van BAZART' organiseren, worden de activiteiten per stad weergegeven. Kijk dus zeker na of je je wel voor de juiste inschrijft.

Zijn deze bedragen moeilijk te betalen? Contacteer ons, dan zoeken we samen de juiste oplossing. We willen niet dat geld een drempel vormt. Je kan bij de inschrijving ook kiezen voor het uitpas-tarief van 8 euro als je hiervoor in aanmerking komt. 

Lukt het nog steeds niet om je via kwandoo in te schrijven? Stuur een mailtje naar bazart@mooss.org en dan helpt onze medewerker Jeroen je verder. 


Hoe ziet een dag tijden een BAZART-speeldag er uit?

8u30: Wij openen onze deuren! De kinderen kunnen binnen en/of buiten naar hartelust spelen. Tijdens vrij spel voorzien wij steeds enkele vrijblijvende activiteiten. Rustig lezen in een boek of sjotten op een bal: het kan allemaal.

9u30-11u30: Voor 9u30 moet iedereen aanwezig zijn, want dan beginnen we met een gezamenlijke activiteit. Een detective spel rond het verdwenen paneel van Het Lam Gods of we gaan eens naar een expositie in de buurt, het kan echt vanalles zijn. Elke activiteit doen we iets anders rond kunst en erfgoed.

12u: Van al dat spelen, krijg je natuurlijk honger! Hoog tijd dus om die maagjes allemaal te vullen.
We eten gezellig samen onze boterhammen op die we meekregen van thuis.

12u30 en 13u30: Ook tijdens dit moment van vrij spel kunnen de kinderen doen waar ze zin in hebben. Een vriendenboekje in elkaar knutselen, samen dansen op muziek of nog iets totaal anders. Waar heb jij zin in?

13u30 en 15u30: Om 13u30 beginnen we aan de tweede gezamenlijke activiteit van de dag. Misschien maken we hier wel onze eigen handpoppen geïnspireerd op kunstenaar Paul Klee?

15u30: Tijd voor een vier-uurtje! Dit moet je niet van thuis meenemen, de leiding voorziet iets lekkers voor iedereen.

16u: Vanaf nu mogen de ouders je komen oppikken.

16u -17u: Napraten over onze dag of vriendschapsbandjes maken voor elkaar. Wachten is nog nooit zo tof geweest!

17u: Wij sluiten terug onze deuren tot de volgende dag.

Mijn kind zit niet bij BAZART, kan ik dan wel inschrijven?

Helemaal geen probleem! 'De zomer van BAZART' is een open aanbod waar je ook gewoon eens kan komen proeven van wat spelen bij BAZART nu juist inhoudt.
Iedereen kan tijdens deze speelweek komen meespelen!

'Iedereen' mag je ook echt heel letterlijk nemen. BAZART is een inclusieve werking: dat houdt in dat ieder kind welkom is, en we er ook alles aan willen doen om dit mogelijk te maken. Als je twijfelt of deelname voor jouw kind mogelijk is (omwille van bv. financiële, fysieke, sociale,... redenen) contacteer ons dan gerust, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar oplossingen.

Krijg je na die week niet genoeg van BAZART? Schrijf je dan zeker in voor onze jaarwerking!

Hoe integreren jullie de Corona-maatregelen?

Er zijn een aantal extra regels voor  speelweken dit jaar in verband met het corona-virus. Deze maatregelen werden opgesteld door de jeugdsector samen met virologen en de veiligheidsraad. Bij BAZART respecteren we deze regels uiteraard volledig. Op die manier kan ons speelkamp veilig doorgaan.  Hieronder vind je alvast een korte samenvatting. Als je je inschrijft krijg je nog meer specifieke info. 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x