phone +32 (0)16 65 94 65

De zomer van Bazart

Naast onze jaarwerking, organiseert Bazart ook in 2022 weer 'De zomer van Bazart'. 

De begeleiders dompelen je onder in laagdrempelige en speelse activiteiten rond kunst en cultuur. 

De activiteiten gaan door tussen 9u30 en 16u. Opvang is er voorzien vanaf 8u30 en tot 17u. Boterhammenkunst, dansen met stoepkrijt, muziek componeren bij stomme film tijdens 'De zomer van Bazart' kan het allemaal!

Meer info? Klik snel hieronder!

Waar en wanneer gaat 'De Zomer van Bazart' in 2022 door?keyboard_arrow_down

AALSTvan 1 t.e.m. 5 augustus

Samen met Netwerk Aalst (Houtkaai 15, 9300 Aalst) organiseren we ook dit jaar een kunstzinnige speelweek.

Een week lang gaan we spelen, zoeken, rennen, bedenken, springen, bouwen, dansen, fantaseren, luisteren, breken, zingen,… met alles wat kunst is in Netwerk!

De inschrijvingen zijn geopend! 

Schrijf je hier in


ANTWERPENvan 22 t.e.m. 26 augustus

De leiding van Antwerpen kan niet wachten om een zalige en knotsgekke kunstzinnige speelweek te organiseren in de uitvalsbasis van Wisper Antwerpen (Dambruggestraat 336, 2060 Antwerpen). Je kan je vanaf nu inschrijven voor de Zomer van Bazart in Antwerpen.

 
Schrijf je hier in


BRUGGE - 15 t.e.m. 19 augustus

De vaste leiding van Bazart Brugge staan te popelen om een week vol kunstzinnige activiteiten te voorzien in kunstencentrum KAAP (Groenestraat 19 B, 8000 Brugge).

De inschrijvingen zijn geopend!

De speelweek start op maandag 15 augustus, wij spelen gewoon door, ook al is het een feestdag!

Schrijf je hier in


BRUSSEL - 25 t.e.m. 29 juli

Ook bij Bazart Brussel is het deze zomer weer tijd voor een onvergetelijke kunstzinnige speelweek! De Zomer van Bazart gaat door in het ABC huis (Gaucheretplein 13, 1030 Brussel).

De inschrijvingen zijn geopend!

Schrijf je hier in


LEUVEN - 8 t.e.m. 12 augustus

De leiding van Bazart Leuven kan niet wachten om jullie een onvergetelijke speelweek vol kunst en cultuur te bezorgen in maakleerplek (Stapelhuisstraat 13/15, 3000 Leuven). 

De inschrijvingen zijn geopend!GENTvan 1 t.e.m. 5 augustus

Ook dit jaar zijn we een hele week welkom in het S.M.A.K.(Jan Hoetplein 1, 9000 Gent).

We spelen met alles wat het S.M.A.K. te bieden heeft en bedenken coole dingen dat we bij de tentoonstelling kunnen doen. Dit jaar gaan we nóg een stapje verder en organiseren we een 'Night at the S.M.A.K.' oftewel een overnachting in het museum. Hoe cool is dat wel niet?!

De inschrijvingen zijn geopend!

Schrijf je hier in


TURNHOUTvan 15 t.e.m. 19 augustus

Ook in Turnhout geven de begeleiders het beste van zichzelf tijdens een extra speelweek. Net zoals vorig jaar, laten we ons ook nu weer inspireren door De Warande. Klaar voor een kunstzinnige speelweek die je niet snel zal vergeten?

De speelweek start op maandag 15 augustus, wij spelen gewoon door, ook al is het een feestdag!

VOLZET

VOLZE

Hoe ziet een dag tijdens een Bazart-speeldag er uit?keyboard_arrow_down

8u30
Wij openen onze deuren! De kinderen kunnen binnen en/of buiten naar hartelust spelen. Tijdens vrij spel voorzien wij steeds enkele vrijblijvende activiteiten. Rustig lezen in een boek of sjotten op een bal: het kan allemaal.

9u30 - 11u30
Voor 9u30 moet iedereen aanwezig zijn, want dan beginnen we met een gezamenlijke activiteit. Een detective spel rond het verdwenen paneel van Het Lam Gods of we gaan eens naar een expositie in de buurt, het kan echt vanalles zijn. Elke activiteit doen we iets anders rond kunst en erfgoed.

12u
Van al dat spelen, krijg je natuurlijk honger! Hoog tijd dus om die maagjes allemaal te vullen.
We eten gezellig samen onze boterhammen op die we meekregen van thuis.

12u30 - 13u30
Ook tijdens dit moment van vrij spel kunnen de kinderen doen waar ze zin in hebben. Een vriendenboekje in elkaar knutselen, samen dansen op muziek of nog iets totaal anders. Waar heb jij zin in?

13u30 - 15u30
Om 13u30 beginnen we aan de tweede gezamenlijke activiteit van de dag. Misschien maken we hier wel onze eigen handpoppen geïnspireerd op kunstenaar Paul Klee?

15u30
Tijd voor een vier-uurtje! Dit moet je niet van thuis meenemen, de leiding voorziet iets lekkers voor iedereen.

16u
Vanaf nu mogen de ouders je komen oppikken.

16u -17u
Napraten over onze dag of vriendschapsbandjes maken voor elkaar. Wachten is nog nooit zo tof geweest!

17u
Wij sluiten terug onze deuren tot de volgende dag.


Mijn kind zit niet bij Bazart, kan ik dan wel inschrijven?keyboard_arrow_down

Helemaal geen probleem. 'De zomer van Bazart' is een open aanbod waar je ook gewoon eens kan komen proeven van wat spelen bij Bazart nu juist inhoudt.

Iedereen kan tijdens deze speelweek komen meespelen!

'Iedereen' mag je ook echt heel letterlijk nemen. Bazart is een inclusieve werking: dat houdt in dat ieder kind welkom is, en we er ook alles aan willen doen om dit mogelijk te maken. Als je twijfelt of deelname voor jouw kind mogelijk is (omwille van bv. financiële, fysieke, sociale,... redenen) contacteer ons dan gerust, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar oplossingen.

Krijg je na die week niet genoeg van Bazart? Schrijf je dan zeker in voor onze jaarwerking!

Prijskeyboard_arrow_down

Je schrijft je in voor een volledige speelweek. Je kan kiezen uit drie tarieven (minimum - basis - extra) voor de hele week.

40 euro, minimumbedrag: dit bedrag dekt een week 'De zomer van Bazart' (verzekering deelnemers, aankoop materiaal en huur van de lokalen).

50 eurobasisbedrag: dit bedrag is voldoende voor de basiswerking van Bazart en enkele extra's (bv de administratieve kost van online betalen of een uitstap). Bovendien draag je bij aan ons sociaal fonds waarmee we de inschrijvingskost opvangen van deelnemers voor wie het anders moeilijk is het inschrijvingsgeld te betalen.

60 euro, steunbedrag: je betaalt voor de basiswerking en extra kosten, draagt bij aan het sociaal fonds van Bazart, en je levert een bijdrage aan de koepelwerking voor het ondersteunen van de begeleiders-vrijwilligers. Naast het geven van een onvergetelijke week aan je kind, geef je Bazart ook wat extra ademruimte.

Zijn deze bedragen moeilijk te betalen?
Contacteer ons, dan zoeken we samen de juiste oplossing. We willen niet dat geld een drempel vormt. Je kan bij de inschrijving ook kiezen voor het uitpas-tarief van 8 euro als je hiervoor in aanmerking komt.


Inschrijvenkeyboard_arrow_down

De inschrijvingen verlopen via Kwandoo.


Het enige dat u moet doen om Kwandoo te kunnen gebruiken, is u registreren in de webzone van Kwandoo. Dat kan u doen door op te klikken, en enkele stappen te doorlopen. Indien nodig, vindt u hier meer uitleg bij de hele inschrijvingsprocedure.

Wanneer u een account hebt aangemaakt, kan u uw kind(eren) inschrijven voor de speelweek. Let wel op dat u de juiste kiest: omdat er verschillende afdelingen 'De herfst van BAZART' organiseren, worden de activiteiten per stad weergegeven. Kijk dus zeker na of je je wel voor de juiste inschrijft.

Zijn deze bedragen moeilijk te betalen? Contacteer ons, dan zoeken we samen de juiste oplossing. We willen niet dat geld een drempel vormt. Je kan bij de inschrijving ook kiezen voor het uitpas-tarief van 8 euro als je hiervoor in aanmerking komt. 

Lukt het nog steeds niet om je via kwandoo in te schrijven? Stuur een mailtje naar bazart@mooss.org en dan helpt onze medewerker Jeroen je verder. 


Contactkeyboard_arrow_down

Heb je toch nog vragen?
Stuur gerust een mailtje naar info@bazart.org of contacteer rechtstreeks de begeleidersploeg van jouw stad.

Enkele sfeerbeeldenkeyboard_arrow_down

Foto's door Brecht Vermeesch

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x