De zomer van BAZART

Naast onze jaarwerking, organiseert BAZART deze zomer in enkele steden 'De zomer van BAZART'. Onze begeleiders dompelen je een hele week onder in laagdrempelige en speelse activiteiten rond kunst  en cultuur. 

De activiteiten gaan door tussen 9u30 en 16u. Opvang is er voorzien vanaf 8u30 en tot 17u. Boterhammenkunst, dansen met stoepkrijt, muziek componeren bij stomme film tijdens 'De zomer van BAZART' kan het allemaal!


FAQ

Waar en wanneer gaat 'De zomer van BAZART' door?

AALSTvan 27 t.e.m. 31juli

Al bestaat onze afdeling in Aalst nog maar een jaar, het kon niet ontbreken bij De zomer van BAZART. Als trekkers, staan Riete en Laure te springen om na weekend en kamp, nog een extra week te kunnen spelen in Aalst. We houden het graag klein en fijn, het maximum aantal kinderen staat op 20 kinderen.
We spelen in Netwerk Aalst: Houtkaai 15, 9300 Aalst.

Schrijf je hier in voor de speelweek in Aalst.

Lukt het digitaal inschrijven niet goed?
Op vrijdag kan je terecht in het Rap op stap kantoor in Aalst (Sint-Annalaan 41/02 te Aalst).
Zij helpen je graag met het inschrijven!


ANTWERPENvan 24 t.e.m. 28 augustus

De begeleiders van Antwerpen willen de zomer spetterend afsluiten met BAZART. Vaste begeleiders Katrijn en Fien zetten hun schouders onder het project en stomen alles klaar tegen eind augustus.

We spelen in ZAPPA, August Leyweg 6, 2020 Antwerpen.

Schrijf je hier in voor de speelweek in Antwerpen.


BRUGGEvan 27 t.e.m. 31juli.

Anna-Luna en Sara, vaste begeleiders bij Brugge, kunnen niet wachten om een knalweek vol kunstzinnige activiteiten te voorzien.
Van 27 t.e.m. 31 juli spelen we in KAAP: Groenestraat 19b, 8000 Brugge.

Met een maximum aantal van 15 kinderen, gaat het daar een gezellige boel worden.
Schrijf je hier alvast in voor de speelweek in juli.


GENTvan 3 t.e.m. 7 augustus

De BAZARTies mogen op basis van de catalogus de volgende tentoonstelling van het S.M.A.K. mee vormgeven.
Spelenderwijs ontdekken we als echte museumdirecteurs wat er komt kijken bij een tentoonstelling.
"Welke werken wil je in het museum zien?  Welk verhaal zie je erin?"

Irsa, Dilaila, Sarah en Prabesh kunnen niet wachten om er samen met jullie een onvergetelijke week van te maken!

Wees snel, want we houden het klein en fijn. Er is maar plaats voor 15 kinderen.
We spelen in S.M.A.K.: Jan Hoetplein 1 , 9000 Gent

Schrijf je hier in voor de speelweek in Gent.


KORTRIJKvan 27 t.e.m. 31juli.

De begeleiders van Kortrijk kunnen niet wachten om terug te kunnen spelen in hun vaste stekje, Groeningenheem. Een week lang gaan we spelen, zoeken, rennen, bedenken, springen, bouwen, dansen, fantaseren, luisteren, breken, zingen,… met alles wat kunst is in Kortrijk!

Wees snel, want ook in Kortrijk is er maar plaats voor 25 kinderen.

Schrijf je hier in voor de speelweek in Kortrijk.


TURNHOUTvan 27 t.e.m. 31juli.

Met begeleiders als Rowan, Kirsten, Annelies, Eva en Dorien, kan een week spelen in Turnhout niet stuk! (Rowan en Kirsten zullen er de hele week zijn, Dorien maandagvoormiddag en Eva en Annelies zullen er van dinsdag tot vrijdag zijn.)

We ontdekken de tentoonstelling in De Warande en gaan er spelenderwijs mee aan de slag.
Met maximaal 25 kinderen, wacht je beter niet te lang om je in te schrijven.

Schrijf je hier in voor de speelweek in Turnhout.


Prijs

U kan kiezen uit drie tarieven (minimum - basis - extra) voor de hele week.

40 euro, minimumbedrag: dit bedrag dekt een week 'De zomer van BAZART' (verzekering deelnemers, aankoop materiaal en huur van de lokalen).

50 eurobasisbedrag: dit bedrag is voldoende voor de basiswerking van BAZART en enkele extra's (bv de administratieve kost van online betalen of een uitstap). Bovendien draag je bij aan ons sociaal fonds waarmee we de inschrijvingskost opvangen van deelnemers voor wie het anders moeilijk is het inschrijvingsgeld te betalen.

60 euro, steunbedrag: je betaalt voor de basiswerking en extra kosten, draagt bij aan het sociaal fonds van BAZART, en je levert een bijdrage aan de koepelwerking voor het ondersteunen van de begeleiders-vrijwilligers. Naast het geven van een onvergetelijke week aan je kind, geef je BAZART ook wat extra ademruimte.

Zijn deze bedragen moeilijk te betalen? Contacteer ons, dan zoeken we samen de juiste oplossing. We willen niet dat geld een drempel vormt. Je kan bij de inschrijving ook kiezen voor het uitpas-tarief van 8 euro als je hiervoor in aanmerking komt. 


Inschrijven

De inschrijvingen verlopen via Kwandoo.

Het enige dat u moet doen om Kwandoo te kunnen gebruiken, is u registreren in de webzone van Kwandoo. Dat kan u doen door op te klikken, en enkele stappen te doorlopen. Indien nodig, vindt u hier meer uitleg bij de hele inschrijvingsprocedure.

Wanneer u een account hebt aangemaakt, kan u uw kind(eren) inschrijven voor de speelweek. Let wel op dat u de juiste kiest: omdat er verschillende afdelingen 'De zomer van BAZART' organiseren, worden de activiteiten per stad weergegeven. Kijk dus zeker na of je je wel voor de juiste inschrijft.

Zijn deze bedragen moeilijk te betalen? Contacteer ons, dan zoeken we samen de juiste oplossing. We willen niet dat geld een drempel vormt. Je kan bij de inschrijving ook kiezen voor het uitpas-tarief van 8 euro als je hiervoor in aanmerking komt. 

Lukt het nog steeds niet om je via kwandoo in te schrijven? Stuur een mailtje naar bazart@mooss.org en dan helpt onze medewerker Jeroen je verder. 


Hoe ziet een dag tijden een BAZART-speelweek er uit?

8u30: Wij openen onze deuren! De kinderen kunnen binnen en/of buiten naar hartelust spelen. Tijdens vrij spel voorzien wij steeds enkele vrijblijvende activiteiten. Rustig lezen in een boek of sjotten op een bal: het kan allemaal.

9u30-11u30: Voor 9u30 moet iedereen aanwezig zijn, want dan beginnen we met een gezamenlijke activiteit. Een detective spel rond het verdwenen paneel van Het Lam Gods of we gaan eens naar een expositie in de buurt, het kan echt vanalles zijn. Elke activiteit doen we iets anders rond kunst en erfgoed.

12u: Van al dat spelen, krijg je natuurlijk honger! Hoog tijd dus om die maagjes allemaal te vullen.
We eten gezellig samen onze boterhammen op die we meekregen van thuis.

12u30 en 13u30: Ook tijdens dit moment van vrij spel kunnen de kinderen doen waar ze zin in hebben. Een vriendenboekje in elkaar knutselen, samen dansen op muziek of nog iets totaal anders. Waar heb jij zin in?

13u30 en 15u30: Om 13u30 beginnen we aan de tweede gezamenlijke activiteit van de dag. Misschien maken we hier wel onze eigen handpoppen geïnspireerd op kunstenaar Paul Klee?

15u30: Tijd voor een vier-uurtje! Dit moet je niet van thuis meenemen, de leiding voorziet iets lekkers voor iedereen.

16u: Vanaf nu mogen de ouders je komen oppikken.

16u -17u: Napraten over onze dag of vriendschapsbandjes maken voor elkaar. Wachten is nog nooit zo tof geweest!

17u: Wij sluiten terug onze deuren tot de volgende dag.

Mijn kind zit niet bij BAZART, kan ik dan wel inschrijven?

Helemaal geen probleem! 'De zomer van BAZART' is een open aanbod waar je ook gewoon eens kan komen proeven van wat spelen bij BAZART nu juist inhoudt.
Iedereen kan tijdens deze speelweek komen meespelen!

'Iedereen' mag je ook echt heel letterlijk nemen. BAZART is een inclusieve werking: dat houdt in dat ieder kind welkom is, en we er ook alles aan willen doen om dit mogelijk te maken. Als je twijfelt of deelname voor jouw kind mogelijk is (omwille van bv. financiële, fysieke, sociale,... redenen) contacteer ons dan gerust, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar oplossingen.

Krijg je na die week niet genoeg van BAZART? Schrijf je dan zeker in voor onze jaarwerking!

Hoe integreren jullie de Corona-maatregelen?

Er zijn een aantal extra regels voor kampen en speelweken dit jaar in verband met het corona-virus. Deze maatregelen werden opgesteld door de jeugdsector samen met virologen en de veiligheidsraad. Bij BAZART respecteren we deze regels uiteraard volledig. Op die manier kan ons speelkamp veilig doorgaan.  Hieronder vind je alvast een korte samenvatting. Als je je inschrijft krijg je nog meer specifieke info. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x