phone +32 (0)16 65 94 65

Ontstaan

Bazart is de kunstjeugdbeweging die Bamm! in september 2011 in Leuven opzette. Het idee hiervoor is gegroeid vanuit de verhuis van Bamm! naar het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK), de veranderingen rond de Vaartkom, de jonge bewoners en de afwezigheid van een jeugdbeweging in de buurt. 

Bamm! wou een duurzaam, buurtgebonden project opstarten met kinderen én jongeren, en een kunstjeugdbeweging bleek hiervoor het ideale format.

In september 2012 ging een nieuwe afdeling van start in Antwerpen met als uitvalsbasis jongerencentrum Kavka, en vanaf september 2013 was Bazart Turnhout een feit, waar we samenkomen in jeugdcentrum Wollewei

In 2014 kwamen er twee steden bij. In zowel Brussel als Brugge werd er een nieuwe afdeling opgestart. Brugge was welkom in jeugdcentrum het Entrepot, en de werking in Brussel heeft na een paar keer verhuizen zijn thuis gevonden in BS De Kleurdoos.   

Ook in 2015 groeide Bazart met de toevoeging van de afdelingen in Genk en Kortrijk. In Genk is de uitvalsbasis het jeugdcentrum Rondpunt 26, en in Kortrijk het Groeningeheem

Vanaf 2016 werd het Bazart gezelschap uitgebreid met de werking in Mechelen, waar we welkom zijn in de Academie. Het jaar daarna in 2017 startten we onze afdeling in Gent, waar we spelen in de lokalen van de jeugddienst.

De jongste aanwinst van Bazart is de afdeling in Aalst. Deze gaat van start in oktober 2019. Ook hier spelen we met alles wat kunst is in de stad, met een gloednieuwe groep kinderen en begeleiders, vanuit Ontmoetingshuis De Brug

Bazart is de voorbije jaren dus sterk uitgebreid, maar groeit ook nu nog. De afdelingen breiden uit, en wie weet komen er nog wat nieuwe steden aan in de toekomst!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x