phone +32 (0)16 65 94 65

Partners

Kunst en erfgoed ontdekken in de stad

Als kunsteducatieve jeugdbeweging werken wij vaak samen met culturele partners voor uitstapjes op zaterdagen, speellocaties tijdens de zomer, workshops, … Wij geloven dan ook in “kunst in’t echt”. Een breed netwerk aan culturele partners geeft ons de mogelijkheid om meer écht te beleven en doen dan simpelweg naar foto’s of filmpjes van kunst te kijken. 

Samen met culturele instellingen en kunsthuizen in de stad zoeken en onderhouden we fijne samenwerkingen en prikkelende projecten. Of zijn we gewoon “het jonge publiek” dat op zoek gaat naar een snuifje cultuur! Mede dankzij alle culturele partners lukt het om het inschrijvingsgeld van Bazart laag te houden. Daarnaast zorgen ze vaak ook voor veel inspiratie, lesmappen, vormingen voor begeleiders of mogen we gebruik maken van hun ruimtes. Daarnaast werken we ook nog samen met vele sociale partners om Bazart zo inclusief mogelijk te maken voor iedereen die met ons wil meespelen. Daarover vind je hier meer informatie.

Typische activiteiten met onze partners


Op zaterdagen zijn wij zo kind aan huis in de lokale theaterzaal, trekken we er op uit naar een expo, doen we gek tijdens een circusfestival of spelen we een prachtig publiek bij een try-out.

Tijdens onze (kader)vormingen en workshops gaat de leiding aan de slag met brainstormtechnieken in een museumzaal, testen we een kunsteducatief product, volgen we een workshop over design of gaan we in dialoog met een kunstenaar.

Onze kunstzinnige speelweken, de Zomer van Bazart, is daarnaast een unieke samenwerking tussen onze jeugdbeweging en een culturele partner in verschillende steden. We spelen, ontdekken, experimenteren, roepen, kruipen, fluisteren, dansen, … vijf dagen in een cultuurhuis of musea. Een uniek kruispunt tussen de jeugd- en kunstsector dat wij maar al te graag organiseren!

Wil jij met ook met ons samenwerken?

Denk je aan leuke projecten, uitstapjes, samenwerkingen of wil zoek je gewoon een jong en enthousiast publiek voor je culturele organisatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Samen kijken we wat er mogelijk is.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x