phone +32 (0)16 65 94 65

Hoofdanimatorcursus

ZIN OM NOG MEER TE SPELEN MET KUNST?

Heb je al wat ervaring in het jeugdwerk en heb je nood aan een nieuwe dosis uitdaging en inspiratie? Kom dan mee op onze hoofdanimatorcursus!

Een hele week lang word je ondergedompeld in een wereld van kunst, spel en creativiteit. We spelen, we denken, we proberen, we creëren, en we maken vooral veel plezier! Als hoofdanimator sta je vaak samen met beginnende leiding voor de groep. Tijdens deze cursus leer je dan ook veel bij over het ondersteunen van en feedback geven aan andere begeleiders, kortom: een team coachen. Hoe leid je een voorbereidingsproces, hoe zorg je dat iedereen in een team inbreng kan hebben en zich goed voelt,… Daarnaast hebben we het over omgaan met uitdagende situaties, moeilijk gedrag bij kinderen, conflicten met ouders of in het team. En we hebben het over samenwerken met externe partners (inclusieve projecten opstarten, een samenwerking met een andere organisatie/de stad, een museumbezoek,..). En uiteraard gaan we ook Bazart-activiteiten maken, maar dan next level: door er nòg meer kunst en stad bij te betrekken! 

Vervolgens doe je een stage van 50 uur, waarna je je attest “Hoofdanimator in het Jeugdwerk” ontvangt.

Voor wie?

Om deel te nemen aan de cursus moet je minstens 16 jaar zijn en een animatorattest hebben, of 100 uur ervaring in het jeugdwerk. 

Waar en wanneer?

  • Zondag 7 april t.e.m. vrijdag 12 april 2024 (paasvakantie) samen met cursus Animator
  • Zondag 8 september t.e.m. vrijdag 13 september 2024 samen met cursus Instructor

Deze gaat door in de Jes Sleep Inn in Brussel. Om je attest te kunnen behalen is het belangrijk dat je de volledige periode van 6 dagen (50 vormingsuren) aanwezig bent. Dit betekent vanaf 10u op de eerste dag tot 16u op de laatste dag.

Prijs

We hanteren drie prijscategorieën, in lijn met de bedragen die we hanteren voor onze jaarwerking:

  • Standaardbedrag: 220 euro 
  • Minimumbedrag: 200 euro 
  • Streefbedrag: 240 euro

Met de minimumprijs betaal je het bedrag dat er nodig is voor accommodatie en eten. Je kan kiezen om een hoger bedrag te betalen, daarmee geef je Bazart iets meer financiële ademruimte.

Tijdens de cursus krijg je een bewijs van deelname waarmee je in de meeste gemeentes een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgt. Op deze kaart (gemaakt door VDS) kan je een overzicht zien van de terugbetalingen. Contacteer je gemeente voor meer info.

Is het minimumbedrag voor jou moeilijk te betalen? Contacteer ons even, dan zoeken we samen een oplossing.

Inschrijven


Heb je vragen over de inschrijving of betaling? Met al je verdere vragen kan je terecht bij info@bazart.org of 016/65 94 65!

Stage en attest

Na het volgen van de cursus dien je 50 uur stage te doen in het jeugdwerk om je attest “Hoofdanimator in het Jeugdwerk” te behalen. Je stage kan je doen bij Bazart, maar ook bij andere jeugdverenigingen of organisaties. Het attest wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en is dan ook overal geldig. Meer info over je stage krijg je tijdens de cursus.


Foto door Britt Paquay


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x