phone +32 (0)16 65 94 65

Hoe is het om vrijwilliger te zijn bij Bazart?

Zoals dat hoort bij een jeugdbeweging wordt Bazart begeleid door een team van geëngageerde vrijwilligers vanaf 16 jaar; van jonge enthousiastelingen tot oudere, ervaren animatoren. Het is deze fantastische ploeg jonge mensen die Bazart maakt tot wat het is. Iedere afdeling krijgt dankzij hen eigen accenten.

Ondertussen hebben we in de meeste steden ook al een heel aantal oud-begeleiders. Zij engageren zich in het ondersteunen van de nieuwere begeleiders, bieden inspiratie, geven tips, koken op weekends en kampen, geven vormingen, en nog veel meer! Leuk dat ook veel van deze oude helden betrokken blijven bij Bazart.

De begeleiders worden zowel praktisch als inhoudelijk ondersteund door Bamm!. Op maat van de afdeling wordt er gezocht naar inspiratie en ondersteuning. Tijdens vormingen wordt er dieper ingegaan op methodiek, begeleidershouding, en de verschillende kunstdisciplines (theater, muziek, dans, beeld, audio-visueel, musea en erfgoed). Dit gebeurt tijdens losse vormingsdagen, en op jaarlijkse begeleidersweekends. Deze worden georganiseerd voor de begeleiders van alle Bazart steden samen, zodat er ook ideeën, inspiratie en passies gedeeld kunnen worden tussen de verschillende afdelingen.

Sinds 2016 kunnen de vrijwilligers en andere geïnteresseerde jongeren bovendien hun animator-, hoofdanimator- of instructeursattest behalen bij Bazart tijdens onze cursussen in de schoolvakanties.

Ik wil graag cursus volgen!

Heb jij ook interesse om vrijwilliger bij Bazart te worden? 
Ik wil graag vrijwilliger worden!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x